søndag den 10. februar 2013

Bedste krigsfilm fra 1995 til nu

I Uncut.dk's Facebook-gruppe blev jeg stillet dette spørgsmål:

Hvad er så den bedste 2.verdenskrig / krigsfilm fra 1995 og til nu?

og jeg svarede:

Ja, det er et godt spørgsmål. På en top tre ville jeg nok placere "Letters from Iwo Jima", "Der Untergang" og "Conspiracy". Sidstnævnte er en dramatisering af det skæbnesvangre møde d. 20. januar 1942 ved Wannsee udenfor Berlin, hvor fremtiden for Europas jøder skulle bestemmes og hvor Endlösung blev sat endeligt i værk. Det er en utrolig grum og uhyggelig film med sublimt skuespil af Stanley Tucci (som Eichmann), Kenneth Branagh (som Heydrich) og ikke mindst en isnende Colin Firth som Stuckart.

Og ja, man bør nævne "Saving Private Ryan" også, men den er bare ikke helt oppe at ringe for mig, selvom det bestemt er en fantastisk film. Og hvis man må tage tv-serier med også, så må man ikke glemme "Band of Brothers" - den har jeg set mange gange efterhånden.
 Hvad er jeres favoritter fra denne periode? Skriv løs i kommentarerne til dette indlæg.

4 kommentarer:

 1. Skønt med anerkendelse af den sublime Conspiracy. Er helt enig i valget af de 3 her. Black Hawk Down er også en personlig favorit krigsfilm, men 2.Verdenskrig kan også kun dominere min Top-3. Saving Private Ryan og Valkyrie er bestemt også værdsatte hos undertegnede, og på tv-fronten er det ikke til at komme udenom BoB og den i min bog med et mulehår bedre The Pacific.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine input :-) Valkyrie er også en ret vellykket film i min bog.

   Slet
 2. Jeg kender ikke så meget til nye WWII-film, men landgangsscenen i SAVING PRIVATE RYAN er bestemt noget af det mest fantastiske, jeg har set, når vi taler vilde skudscener på film.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget enig med dig ang. landgangsscenen i "Saving Private Ryan". Det er bestemt heller ikke nogen dårlig film, men den er bare lidt... hvad kan man kalde det... generisk. Og jeg er langt fra fan af rammehistorien i filmen.

   Slet