fredag den 14. august 2015

Klassisk britisk tv-serie og 2014-krigsfilm instrueret af Angelina Jolie

Siden sidst er der ankommet en DVD-boks med den klassiske britiske tv-serie "Dad's Army" (1968-1977), der er skabt af de samme personer, der også stod bag "'Allo 'Allo" (1982-1992). Den serie, som de fleste kender, var faktisk en slags komedieversion af den seriøse tv-serie "Secret Army" (1977-79).


Jeg havde set et par afsnit af "Dad's Army" på DR K og den faldt ret godt i min smag. Den er fjollet og tilpas gakket til min komediesmag, så den måtte hjem, da Amazon.co.uk kørte et tilbud for nogle uger siden.

Desværre er det også en af de mange tv-serier fra BBC, der fik slettet afsnit i slutningen af 60erne ligesom f.eks. "Doctor Who", så der mangler nogle afsnit i de første sæsoner. Det er altid beklageligt - og ikke specielt fremsynet af BBC dengang - men heldigvis er der ikke nogen gennemgående historie i serien, så man misser ikke vigtige plotpointer.

Der er i øvrigt en spillefilmsudgave på vej med Michael Gambon, Bill Nighy, Toby Jones, Tom Courtenay og Mark Gatiss. Den er instrueret af Oliver Parker, der bl.a. har stået bag de to St. Trinian's-film, "Othello" (med Kenneth Branagh og Laurence Fishburne) og "The Importance of Being Earnest".Her er et afsnit fra sæson/serie 4:
Fra CDON ankom Angelina Jolies anden film som filminstruktør: "Unbroken" fra 2014.

Den har fået ret mange roser og da jeg som bekendt er en sucker for krigsfilm, så skulle den hjem til den lille krigsfilms-samling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar